Nyheter og trender

Hva regnes som nytt innenfor elektronikkindustrien?

Det er mange måter å se hva som er nytt innenfor elektronikkindustrien på. Dette fordi det finnes ulike typer interesser innenfor teknologi. Det er mange som for eksempel er svært opptatte av komponenter av elektronikk, mens de fleste av oss vil være opptatt av det ferdige produktet som kan kjøpes. Derfor finnes det forskjellige svar på hva som er nytt innenfor elektronikkindustrien.

Gamle teknologier får moderne form

Det finnes en rekke eksempler på gamle teknologier som har fått en renessanse. VHS har for eksempel blitt erstattet av DVD, som ble utfordret av Blu-ray, men i dag ser de fleste film via digital nedlasting og streamingtjenester. Noe som tidligere har vært veldig stas å eie (fysisk format) blir mer stas å betale for tilgangen til. Selve konseptet med filmer og serier har ikke endret seg mye, men formatene har endret seg hyppig gjennom de siste tiårene.

Det samme gjelder for eksempel lagring. Når vi ser på eldre produkter, så hadde de svært liten lagringskapasitet som tok ganske stor plass. I moderne tider tar lagringskapasiteten mye mindre plass i form av ulike typer chipper etc. Igjen handler det om et modent konsept som har fått en ny og mer ressurseffektiv utførelse.

Trender eller døgnfluer?

På vår side vil vi prøve å fokusere på både små og store nyheter. Enten det er store endringer i industrien eller om det kommer nye, spennende produkter på markedet. Vårt mål vil alltid være å fokusere på det som interesserer leserne våre.

Samtidig er vi opptatt av å identifisere de større trendene som ligger bak kortsiktige utviklingsprosser og hendelser. Teknologi blir til i et politisk rom, der konkurransen mellom supermaktene USA og Kina får stadig større betydning for økonomiske og tekniske satsinger innenfor nøkkelindustrien elektronikk.